Mir Se Erdhet Ne Forumin Dj Erjoni

Shikim Te Kendshem
 
ForumFaqa StartueseGalleryCalendarPytėsoriKėrkoRegjistrohuLista AnėtarėveGrupet e Anėtarėveidentifikimi

Share | 
 

 chanserver

Shko poshtė 
AutoriMesazh
Admin
Dj-Erjoni
Dj-Erjoni
Admin

Numri i postimeve : 420
Registration date : 01/11/2007

MesazhTitulli: chanserver   Tue Feb 03, 2009 8:49 am

Komandat e meposhtme tregojne si te rregjistrosh dhe te mirembash nje
dhome, keto komanda mund te shikohen edhe Online ne CHAT duke perdorur
komanden /msg chanserv help *command*.

CHAN SERV - Servisi i dhomave te rregjistruara.

/cs register *channel* *passwd* *description* Rregjistron nje kanal
ne Server. Qe ju te mund te perdorni kete komande duhet te keni nje
Pseudonim te rregjistruar ne NICK SERV(me te cilin me pas do te
rregjistroni dhomen, ku Serveri do ju njohe si FOUNDER i saj) dhe +
duhet te jeni Operator ne dhomen qe do te rregjistroni (I pari
perdorues qe futet ne dhome merr Auto/OP status nga Serveri ne dhomat e
parregjistruara dhe i jepet mundesia ta rregjistroje ate duke u emeruar
FOUNDER* i saj).

citim:

--------------------------------------------------------------------------------
Shembull:

/cs register Kurbeti nhs2368 Dhome Shqiptare Ben te mundur
rregjistrimin e dhomes Kurbeti me fjalekalimin: nhs2368 dhe
pershkrimin: Dhome Shqiptare.

--------------------------------------------------------------------------------
/cs identify *channel* *passwd* Ben te mundur njohjen tuaj nga CHANSERVER* si FOUNDER* per dhomen perkatese.

/cs set *channel* *option* *parameters* Vendos preferencat e dhomes qe mund te jene:

/cs set *channel* founder *newnick* Ndryshon FOUNDER*'in e dhomes.
Pseudonimi i ri qe do te vendoset si FOUNDER duhet te jete i
rregjistruar.

/cs set *channel* successor *nick* Nese Pseudonimi i FOUNDER
c'rregjistrohet automatikisht per arsye te mos hyrjes/identifikimit ne
server aksesi i tij per dhomen perkatesi i kalon Pseudonimit te vene ne
kete komande. Gjithsesi nese Pseudonimi i vendosur si SUCCESSOR ka disa
kanale te rregjistruara Serveri mund ta beje DROP(C'rregjistroje)
dhomen e cila me pas behet perseri e lire per tu rregjsitruar nga
perdorueset e tjere. Pseudonimi i vendosur si SUCCESSOR duhet te jete i
rregjistruar.

/cs set *channel* password *passwd* Ndryshon fjalekalimin qe perdoret per tu njohur nga Serveri si FOUNDER* i dhomes.

/cs set *channel* desc *description* Vendos nje pershkrim te dhomes
per vizitoret e cila shikohet ne informacionin e saj me komanden /cs
info *#dhoma*.

/cs set *channel* url *address* Vendos nje adrese interneti e cila
shikohet sa here qe dikush futet ne dhome ose kerkon informacion mbi
dhomen.

/cs set *channel* email *address* Vendos nje adrese komunikimi(E-mail) e cila shikohet kur dikush kerkon informacion mbi dhomen.

/cs set *channel* entrymsg *message* Shkruan nje
NOTICE(lajm,mesazh) pershendetjeje nga CHANSERVER* per te gjithe
vizitoret qe futen ne dhome.

/cs set *channel* bantype *number* Vendos Masken e BAN(Nxjerrjes)
e cila do te perdoret sa here qe CHANSERVER* i nevojitet. Menyrat e
Maskes jane si me poshte:

citim:

--------------------------------------------------------------------------------

Shpjegim:


0 = *!perdoruesi@domain


1 = *!*perdoruesi@domain


2 = *!*@domain


3 = *!*perdoruesi@*.domain

--------------------------------------------------------------------------------

citim:

--------------------------------------------------------------------------------

Shembull:


/cs set kurbeti bantype 3 Vendos masken per BAN nga CHANSERVER: *!*perdoruesi@*.domain ne dhomen #kurbeti.

--------------------------------------------------------------------------------

/cs set *channel* mlock *modes* Vendos MODE/preferencat per dhomen
tuaj te cilat mund te jene aktive, inaktive ose te lira. Preferencat
per dhomen jane te njejta me komanden /mode *channel* + ose - ku (+)
vendos nje opcion aktiv dhe (-) inaktiv. Sidoqofte nese deshironi qe
keto preferenca te jene te lira te vendosen automatike nga Serveri
perdorni komanden /cs set *channel* mlock. (Per me shume informacion
per CS MODE/preferencat e dhomes shikoni online duke perdorur komanden
/quote help chmodes).

/cs set *channel* keeptopic *on/off* Nese vendos kete opcion
ON(aktiv) atehere Topiku dhomes mbahet mend edhe kur perdoruesi i
fundit qe ndodhet ne kanal iken nga dhoma, qe ta c'aktivizoni kete
vendos opcionin OFF(inaktiv).

/cs set *channel* opnotice *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere SERVERI do te dergoje nje NOTICE/Lajm sa here qe ne dhome
perdoret OP/DEOP komanda.

/cs set *channel* peace *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere Operatoret nuk do mund te bejne KICK/DEOP/BAN ose te ndryshojne
MODE/preferencat per nje Operator i cili ka te njejat ose me te larta
nivele aksesi me te.

/cs set *channel* private *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere dhoma nuk do te shfaqet ne listen e Dhomave te Serverit e cila
shikohet me komanden /cs list.

/cs set *channel* restricted *on/off* Kjo komande perdoret per te
mbyllur perkohesisht dhomen per arsye modifikimi te saj, c'do Perdorues
i cili nuk ka ACC do te behet KICK/BAN automatikisht nga Serveri sapo
te futet ne dhome.

/cs set *channel* secure *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere vetem Perdoruesit te cilet kane rregjistruar dhe identifikuar
Pseudonimin e tyre ne Server do te mund ti jipet ACC ne dhome.

/cs set *channel* secureops *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere Perdoruesit te cilet nuk jane ne listen e Operatoreve nuk do te
mund te marrin OP status ne dhome.

/cs set *channel* securefounder *on/off* Nese ky opcion eshte
aktiv vetem ai i cili identifikohet me Pseudonimin e FOUNDERIT do te
mund te ndryshoje fjalekalimin,sucessor ose te c'rregjistroje dhomen,
jo ato te cilet identifikohen me fjalekalimin e dhomes.

/cs set *channel* signkick *on/off/level* Nese ky opcion eshte
aktiv atehere ne arsyen e c'do KICK do te jete Pseudonimi i Perdoruesit
i cili jep komanden per te. Nese ju vendosni LEVEL atehere ato te cilet
kane nje nivel me te larte se niveli i vendosur ne SIGNKICK LEVEL nuk
do ti kene Pseudonimet e tyre ne arsyet e KICK.

/cs set *channel* topiclock *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv
atehere CHANSERVER nuk do te lejoje ndryshimin e Topikut pervec se me
ane te komandes /topic.

/cs set *channel* xop *on/off* Aktivizon menyren e XOP Sistemit
per CHANSERVER. Neqoftese ju perdorni kete sistem atehere ju duhet te
menaxhoni listen e Akseseve ne dhome me ane te VOP/AOP/SOP komandave,
ndryshe ju duhet ti menaxhoni ato me ane te Sistemit te Akseseve.

citim:

--------------------------------------------------------------------------------
Sygjerim

Nese ju ndryshoni sistemin tuaj te menaxhimit te Akseseve ne XOP
c'do nivel me te cilin CHANSERVER ju njeh ne dhome do te ndryshoje
keshtu qe ju nuk do te gjeni serish te njejtat nivele neqoftese
riktheheni serish ne Sistemin e Akseseve.

--------------------------------------------------------------------------------

/cs AOP *kanali* Modifikon listen e Operatoreve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs AOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne Operator listen e dhomes.

/cs AOP *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e Operatorit pseudonimin e vendosur.

/cs AOP *kanali* LIST Tregon listen e Operatoreve.

/cs AOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e Operatoreve.

/cs SOP *kanali* Modifikon listen e Operatoreve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs SOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne SuperOperator listen e dhomes.

/cs SOP *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e SuperOperatoreve pseudonimin e vendosur.

/cs SOP *kanali* LIST Tregon listen e SuperOperatoreve.

/cs SOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e SuperOperatoreve.

/cs ACCESS *kanali* Modifikon listen e Niveleve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs ACCESS *kanali* ADD *nick* *level* Vendos nje Pseudonim ne nivelin perkates te dhomes.

/cs ACCESS *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e niveleve pseudonimin e vendosur.

/cs ACCESS *kanali* LIST Tregon listen e niveleve.

/cs ACCESS *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e niveleve.

Shenim: C'do perdorues i thjeshte shenohet me nivelin 0 nga Serveri
nese nuk ndodhet ne listen e niveleve. Lista e Niveleve normale per nje
dhome qe mund ti shenohen nje perdoruesi jane:

10 Nivel aksesi per te perdorur AKICK komanden dhe i jepet automatik Operator status nga serveri.

5 Automatik Operator status nga Serveri.

3 Automatik Voice nga serveri.

/cs LEVELS *kanali* Modifikon llojin e Niveleve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs LEVELS *kanali* SET *type* *level* Mundeson ndryshimin e nje funksioni ose nje grupi funksionesh.

/cs LEVELS *kanali* "DISABLE/DIS" *type* Aktivizon ose jo nje funksion.

/cs LEVELS *kanali* list Tregon listen e niveleve.

/cs LEVELS *kanali* reset Rikthen funksionet ne nivelet normale.

/cs AKICK *kanali* Mundeson berjen automatike KICKBAN nga CHAN
SERVER sa here qe te futen Pseudonimeve ose Adresave abuzuese ne dhome.

/cs AKICK *kanali* ADD *mask* *reason* Mundeson vendosjen ne listen
e AKICK, arsyeja do te perdoret sa here qe CHAN Server do ti beje kick
personit i cili futet ne kanal dhe ka identitet te njejte me masken e
vendosur ne AKICK, nqs nuk vendoset arsye atehere SERVERI do ti beje
kick me arsyen automatike: "You have been banned from the channel".

/cs AKICK *kanali* stick *mask* Kjo komande vendos nje BAN te
perhershem ne dhome per ato qe kane te njejtin identitet me masken e
vene, edhe nqs dikush nga Operatoret e heq kete BAN CHAN SERVER do ta
vendose serish. (Sygjerohet perdorimi per Pseudonimet e rregjistruara).

/cs AKICK *kanali* unstick *mask* Fshin vendosjen e STICK(shpjegimi me siper).

/cs AKICK *kanali* DEL *mask* Heq nga lista e AKICK.

/cs AKICK *kanali* LIST Shikon listen e AKICK.

/cs AKICK *kanali* VIEW I njejti funksion me LIST.

/cs AKICK *kanali* ENFORCE Forcon AKICK per te gjithe perdoruesit qe kane te njetin identitet me masken ne liste.

/cs AKICK *kanali* CLEAR Kujdes ! Kjo komande i fshin te gjitha maskat ne liste.

/cs DROP *kanali* Ben te mundur c'rregjistrimin e dhomes nga CHAN
SERVERI. (Kjo komande perdoret vetem nga FOUNDER i cili duhet te beje
identifikimin e tij ne SERVER perpara).

/cs SENDPASS *kanali* Dergon fjalekalimin e dhomes tek adresa e e-mail'it te FOUNDER.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://dj-erjoni.albanianforum.net
 
chanserver
Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Mir Se Erdhet Ne Forumin Dj Erjoni :: Chat-
Kėrce tek: